Разказахме ви за Fitness Boutique Joy – място за смели и

...
Разказахме ви за Fitness Boutique Joy – място за смели и
Коментари Харесай

Весeлина Янева: Светът е едно по-добро място за трениращата жена

Разказахме ви за Fitness Boutique Joy – място за смели и упорити дами, които са спрели да си търсят извинения и са намерили решение по какъв начин да се погрижат за здравето и външния си тип. Днес в рубриката Смели девойки ви представяме Веселина Янева – дамата, основала това място и помогнала на стотици дами в нелеката им борба с килограмите, мускулната тресчица и ниското самочувствие.

 

Твоята история е доста любопитна, по какъв начин от лингвист стана фитнес инструктор?  

Да, хората се впечатляват от персоналната ми история. В интерес на истината и аз се впечатлих, когато я прочетох написана, тъй като, до момента в който сбъдвах фантазията си, искрено казано, не съм си давала сметка през какъв брой доста компликации минавам. Просто вървях напред, от време на време се връщах обратно, от време на време спирах да се движа, само че в никакъв случай не забравих къде желая да стигна.

Колкото до промяната на специалността ми, ще изтъквам обичана моя мисъл: " Ако не ти харесва къде си, реалокира се. Ти не си дърво. " Така направих и аз. Неудовлетворена от административната си работа, взех решение да се захвана с нещо, което ме прави същински щастлива – да трансформира заниманието си в специалност.

А за какво фитнес бутик, за какво не просто фитнес зала?

В моите показа бутикът е уютно и прелестно място, където се оферират самостоятелни решения, а отношението към посетителите е прекомерно персонално. Всяка жена, влезнала в бутик, чака да излезе преобразена. Това беше и моята концепция, да основа място, където девойките да се усещат като вкъщи си, да се почувстват обгрижени за един час, да не помнят житие и съществуване, да нямат чувството, че са в зала за фитнес, тъй като в последна сметка това, което вършим, напълно условно назоваваме по този метод. Ние не отговаряме на визията за обичайния фитнес салон, работим със личното си тяло, развиваме женствеността си по един малко по-странен за близките, само че изцяло натурален за нас метод и в действителност излизаме преобразени след подготовка. А това видоизменение е на доста равнища, освен чисто физически.

Какво имаш поради? Спортът развива една елегантна убеденост у дамата, ясно чувство за прелест. Ние, дамите, сме палитра от страсти и всеки ден, а от време на време и всеки час избираме друг цвят, с който да демонстрираме какви сме. Почти в никакъв случай дамите, които прекрачват прага на залата ни, го вършат, тъй като си дават сметка, че имат проблем, който не касае килограмите им или метода, по който наподобяват. Но търсят решение, което да могат да материализират. От персонален опит зная, че спортът развива една елегантна убеденост у дамата, ясно чувство за прелест. Жените, които се грижат да наподобяват добре, флиртуват по-често, по-усмихнати са, по-леко одобряват ежедневните си отговорности, повече им спори в работата. Изобщо светът е едно по-добро място за спортуващата жена, в сравнение с за останалите.

Да се върнем на твоята история, твоята персонална битка с килограмите...

Тя в никакъв случай няма да спре. Това е моята доживотна присъда, само че с право на обжалване.

Ако аз стартира да се храня безсистемно, да не внимавам с количеството храна, всичко ще се завърти постарому. Веднъж към този момент ми се случи, когато забременях. Всяка седмица от бременността си, знаеш общо 40, аз качвах по един кг. Когато влязох да раждам, анестезиологът се пошегува с мен, че е необходим още един екип, с цел да ме вдигнат. На мъжете не им е нужен външен тласък, до момента в който една жена, с цел да стартира да се грижи за себе си, би трябвало да стигне дъното. Няма да занимавам читателите с всички страсти, които бушуваха в мен след раждането. Дотогава смятах, че следродилната меланхолия е нещо, за което всички дами приказват, само че никоя не е преживявала.

Неудовлетвореността от външния тип може да накара една жена да си аргументи ужасни неща. Спомням си, че започнах да упражнявам вкъщи единствено няколко седмици по-късно. Дали съм спала или яла, изобщо не ме интересуваше. Това, което желаех най-вече, беше да се кача на кантара и по опция да не го счупя.

Мислиш ли, че постоянно е нужно да имаме външен тласък, с цел да предприемем някаква смяна?

Тук към този момент можем да приказваме за разделяне на половете. На мъжете не им е нужен външен тласък – те го вършат, тъй като им харесва, тъй като им доставя наслаждение и, не на последно място, тъй като са мъже и е редно да бъдат физически мощни. Докато една жена, с цел да стартира да се грижи за себе си, би трябвало да стигне дъното. Своето лично, там, където се усеща сама, безпомощна, непривлекателна...

Това не приказва доста добре за нас...

Както към този момент споделих, това сме ние, вихър от страсти, който рядко съумяваме да податлив, само че, успеем ли, всичко си идва по местата.



Имаш ли физически белези от загубата на толкоз доста килограми?

Да, несъмнено. Имам и стрии, имам и кожа, на която мястото й не е по тялото ми. Но какво мога да направя, като към този момент върша най-хубавото за себе си?! Това са моите белези от извоюваните ми борби.

А мислиш ли, че има някаква смяна в последно време? Все отново има известна наклонност към здравословен живот... На 25 дамата разполага с тялото, което Господ й е дал, а на 50 – с това, което е заслужила. Мисля, че София Лорен беше споделила това, което ще изтъквам в този момент: " На 25 дамата разполага с тялото, което Господ й е дал, а на 50 – с това, което е заслужила. " Все повече дами на междинна възраст осъзнават, че не са се грижили задоволително добре за себе си на 25, и на една по-зряла възраст се пробват да поправят обстановката. И това е радостно.

Как съгласно теб може да се повлияе върху хората, с цел да спортуват повече?

Ако има повече такива зали, в които отношението да е персонално, да знаят името ти, от какво имаш потребност, по какъв начин да те стимулират, ще има и повече трениращи. Не на последно място, времето, което човек може да отдели, също е фактор, по тази причина са значими къси и ефикасни тренировки, които да натоварват качествено.

Много хора, изключително дамите, имат психическа преграда да отидат на фитнес...

Защото не знаят какво да вършат, когато попаднат в зала, от кое място да стартират, коя машина защо се употребява, по какъв начин да сформират тренировката си. Изключително значимо е да се работи с треньор, а за множеството дами е от голяма важност да работят с жена инструктор. В никакъв случай не укорявам мъжете треньори, само че в последна сметка мъжете упражняват по различен метод, реализират доста по-бързи резултати с надалеч по-малко старания, тялото им действа по друг метод. А ние се съобразяваме и с доста други фактори – с прочувственото положение, с моментното физическо положение и прочие. Спортът може да бъде извънредно прелестно занятие, в случай че попаднеш на вярното място и на верния треньор. Спортът може да бъде извънредно прелестно занятие, в случай че попаднеш на вярното място и на верния треньор, на подобен, който си обича работата, влага сърце и мисъл и не гледа да претупа нещата, тъй като промяната му свършва.

Какво те стимулира най-вече?

Аз съм човек на делата, по тази причина ме стимулират единствено и само резултатите. Откровено ти споделям, че има хора, които ме демотивират да работя. Демотивира ме мрънкането, неналичието на ефикасност, на организираност. Но аз към този момент зная, че с сходни случаи няма по какъв начин да оказа помощ изключително, рано или късно и те се демотивират и се отхвърлят.

Кои са най-големите заблуди, с които си се сблъсквала?

Най-голямата илюзия, в която дамите настойчиво имат вяра, е, че мазнините могат да се трансфорат в мускули. Но, в случай че беше по този начин, аз щях да съм най-здравата. Спортът никога не компенсира неприятното хранене. Другата нелепост е, че, когато спортуваш, можеш да си позволиш да хапваш от всичко. Напротив, тъкмо тогава е толкоз значимо да се съблюдава хранителен режим. Спортът никога не компенсира неприятното хранене. Тим Ноукс, южноафрикански академик и доктор, разпространяващ метода на хранене, който съблюдавам към този момент 4 години, споделя, че, в случай че човек би трябвало да спортува, с цел да държи килограмите си под надзор, значи нещо в диетата му не е както би трябвало. 

Друга широкоразпространена илюзия е, че доста дами се опасяват да не придобият прекалено огромни мускули. Но това няма по какъв начин да стане, ние биологично не сме предопределени за това. Аз да вземем за пример прикляквам със съществени тежести – 50-60 кг, а краката ми не наподобяват като на щангистка.

Очаквайте продължение...

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР